Waarom u draadglas zou moeten gebruiken
Draadglas is glas waarin een raster van metaaldraad is verwerkt. Het is enkel glas, dus niet geschikt voor plekken waar isolatie vereist of gewenst is (dan is dubbel glas nodig, en bij dubbel glas is een raster van metaaldraden niet mogelijk). Draadglas wordt ook wel ‘veiligheidsglas’ genoemd, niet omdat het sterker is dan gewoon glas, want dat is het niet, maar omdat het raster van metaaldraden de scherven van het glas na een breuk bij elkaar houden. Er is dus veel minder kans op verwonding dan bij glas waar losse glasscherven in het rond kunnen vliegen.Draadglas werd vroeger veel gebruikt in fabriekshallen, waar men via het dak zoveel mogelijk daglicht naar binnen wilde krijgen, maar waar het voor de veiligheid van de fabrieksarbeiders belangrijk was dat bij een breuk de glasscherven niet naar beneden zouden vallen. Informeer u goed als u overweegt draadglas te (laten) plaatsen: draadglas is een zogenaamd veiligheidsglas, maar het is geen gehard glas. Het hangt heel erg af van uw specifieke situatie wat voor u de beste, en toch voordeligste, keus is.
Wat zijn de prijzen van draadglas?
Er zijn verschillende soorten draadglas, meer of minder doorzichtig. Het hangt er net vanaf wat uw wensen zijn. Informeer goed bij u in de omgeving bij glaszetters. Vraag meerdere offertes aan, u zult merken dat er nogal wat prijsverschillen zijn.
Het plaatsen van draadglas
Elke glaszetter bij u in de buurt kan het draadglas plaatsen, welke kiest u? Net als bij de prijzen, informeer u goed over wat er komt kijken bij het plaatsen van draadglas. Zijn er bijkomende kosten? Dit kan per glaszetter verschillen.
De toepassing van draadglas
Draadglas is enkel glas, dus het wordt, zoals gezegd, vooral gebruikt op plaatsen waar isolatie (dubbel glas) niet belangrijk is maar veiligheid des te meer. Het raster van metaaldraden houdt bij een breuk de glasscherven bij elkaar. Dus bijvoorbeeld in situaties waar kinderen een deur hard dicht kunnen gooien (klaslokaal), of waar de wind een deur hard kan laten dichtgaan, daar wil je niet dat de kinderen vervolgens verwond kunnen worden door de losspringende glasscherven. Maar ook voor uzelf. U wilt graag een schuurdeur met een glazen ruit erin om daglicht binnen te hebben, maar er hoeft geen dubbel glas in. Draadglas is dan een goed alternatief. Als de schuurdeur een keer hard dichtslaat, is het toch prettig dat de glasscherven niet in het rond vliegen. Of een dakraam: mocht er een breuk in het glas ontstaan, bij draadglas vallen de scherven niet naar beneden. De veiligheid van draadglas houdt dus in dat de kans op verwonding door glasscherven na een breuk in het glas minimaal is. Het raster houdt het kapotte glas bij elkaar. Dit werkt bovendien inbraak- en brandvertragend, dit kan ook een belangrijke overweging zijn voor het plaatsen van draadglas. Maar let op: niet door elke brandverzekering wordt dit erkend, zoek dit goed uit.
Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen van draadglas? Neem dan contact op met Glas-nu.nl. Glas Nu is landelijk operatief en hanteert scherpe prijzen!